Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Mental health and refugees in context

datum: 13 oktober 2004
plaats: Amsterdam, de Rode Hoed

Mikado organiseert in samenwerking met Pharos een Masterclass / invitational expertmeeting met twee prominente buitenlandse gasten, prof.dr. Derrick Silove en prof.dr. Leslie Swartz. Het thema is 'Mental health and refugees in context; impact of political, social and moral factors'.

Deze Masterclass wordt gehouden op 13 oktober 2004 van 9.00 uur tot 12.30 uur in De Rode Hoed te Amsterdam. De voertaal is Engels.

In Nederland is men gewend niet teveel aandacht te besteden aan de politieke achtergrond van vluchtelingen. Toch kan een hulpverlener te maken krijgen met cliŽnten die gelabeld kunnen worden als 'freedom fighters', 'terroristen', 'onderdrukkers' of mensen die onverwacht getroffen werden door geweld.
Zowel Dr. Silove als Dr. Swartz zullen stilstaan bij de vragen: Kan een hulpverlener eigenlijk 'waardevrij' werken? Hoe belangrijk is het om je te verdiepen in de aard van de politieke strijd waarbij mensen betrokken zijn (geweest)?

Voor deze expertmeeting worden op naam een beperkt aantal personen uitgenodigd die intensief betrokken zijn bij de hulpverlening aan vluchtelingen en asielzoekers.

Voor meer informatie: Mikado, Nuray Sonmez, tel. 010 2410041 of n.sonmez@mikado-ggz.nl> http://

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.