Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Ethnicity & mental health in Europe

datum: 20 september 2003
plaats: Essen, Duitsland

Conferentie over de ervaringen met transcultureel onderzoek binnen de geestelijke gezondheidszorg in de Europese Unie. Beoogd wordt een Europees onderzoeksnetwerk op te zetten rond dit onderwerp.

Aansluitend op haar jaarvergadering organiseert de Section on Transcultural Psychiatry of the German Association of Psychiatry & Psychotherapie (DGPPN) een internationale conferentie. Deze conferentie kan worden gezien als een eerste stap in het opstarten van een proces van het internationaal uitwisselen van klinische en wetenschappelijke bevindingen om de geestelijke gezondheidszorg aan migranten en vluchtelingen te verbeteren. Op het programma staan onder meer lezingen over cultuursensitieve diagnosestelling, omgaan met stigmatisering en discriminatie, etnische aspecten in de pharmacologie, depressie en somatisatie en schizofrenie onder migranten. Voor inschrijving of het indienen van abstracts:

> http://www.livingcongress.de

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.