Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Subjectief welbevinden bij psychotische patiŽnten in transcultureel perspectief

datum: 2 december 2004
plaats: Amsterdam

De beleving van ziekte is sterk cultureel bepaald. De socioculturele omgeving beÔnvloedt de betekenis die aan klachten wordt toegekend. De individuele beleving lijkt ook in hoge mate door socioculturele opvattingen te worden gekleurd. Kennis van transculturele aspecten is daarom noodazkelijk voor een goede relatie tussen hulpverlener en patiŽnt en voor diagnostiek en behandeling.

Dagvoorzitter is Prof. Dr. B.N. Schreuder en verder zullen presentaties gegeven worden door: Dr. D. Vianu (psychiater), K. Gokoel (beleidspsychiater), S. Sidali (psychiater), E. Lamptey (sociaal psychiatrisch verpleegkundige), Dr. Z. Erkut (psychiater in opleiding) en V. Artist (psychiater en programmaleider zorgprogramma psychotische stoornissen).

Het symposium wordt gehouden in Artis Congres Centrum, Plantage Middenlaan 43 te Amsterdam. Aanvang 13.00 uur en om 17.15 uur vindt er een afsluitende borrel plaats met exotische hapjes.

Het inschrijfgeld bedraagt Ä 60,--, aanmelding is vereist en er is accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Het symposium is bedoeld voor psychiaters, psychiaters in opleiding, AGNIO'S en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Wick van Wijngaarden, tel. 06-53820205 of via e-mail van_wijngaarden_wick@lilly.com.

> http://

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.