Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Hospitals in a culturally diverse Europe

datum: 9-11 december 2004
plaats: Amsterdam, Hotel Dorint Sofitel

Deze internationale conferentie over kwaliteit in de gezondheidszorg en gezondheidsbevordering voor migranten en etnische minderheden is onderdeel van het 'Migrant-Friendly Hospital' (MFH) project. Organisatie is in handen van het Ludwig Boltzmann Instituut in Wenen, Oostenrijk in samenwerking met het AMC in Amsterdam. De conferentie wordt financieel mogelijk gemaakt door Europese Commissie en het Oostenrijkse Ministerie fvoor onderwijs, wetenschap en cultuur.

Centraal in de conferentie staat de presentatie van projecten rond implementatie en evaluatie van good practices in 12 Europese ziekenhuizen. Ook zullen aanbevelingen worden gedaan voor Europees gezondheidszorg beleid.

Voertaal is engels.
Vanuit Nederland zijn betrokken bij de organisatie en voorbereiding van de conferentie: Jorien Bakx (NIGZ), Marc Bruijnzeels (Erasmus MC), Walter Deville (Nivel), Hanneke Hartog, Niek Klazinga en Sjaak Molenaar (AMC).

Kosten: 400, -. Voor vertegenwoordigers van migrantengroepen of patientenorganisaties en studenten: 240,-.

Meer informatie: info@mhf-eu.net

> http://www.mfh-eu.net/conf/

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.