Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Het kan anders! Respectvol opvoeden is opvoeden zonder geweld

datum: 1 december 2003
plaats: Ede

Op 1 december 2003 organiseren het Bureau Jeugdzorg Gelderland en NIZW Jeugd een landelijk congres over geweldloos opvoeden. Dit congres is bestemd voor professionals die ouders voorlichten over en ondersteunen bij respectvolle en geweldloze opvoeding.

U krijgt inspirerende methodieken aangereikt op het terrein van opvoedingsondersteuning en de preventie van gedragsproblemen en psychosociale problemen. Veelbelovende initiatieven uit binnen- en buitenland worden voor het voetlicht gebracht, en er is aandacht voor alternatieven voor het gebruik van geweld als opvoedingsinstrument. Een krachtdadig beleid van de instellingen waar beroepskrachten werkzaam zijn en van de overheden is essentieel voor een effectieve uitvoering in de praktijk. Ook daarover zal uitvoerig worden gesproken en gediscussieerd.

Het deelnamebedrag is 155,- inclusief congresmap, lunch, koffie, thee en informele afsluiting. U kunt zich tot 10 november aanmelden via het inschrijvingsformulier op de website van het NIZW.
> http://www.vilans.nl

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.