Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Culturen zonder Muren

datum: 11 maart 2004
plaats: Heiloo

Het gekozen thema voor 2004 "Samen werken op onbekend terrein, interculturele ontmoetingen in de praktijk" benadrukt dat binnen de interculturele hulpverlening de clint n de hulpverlener op onbekend terrein komen. Dat onbekende kan bijvoorbeeld liggen in verklaringsmodellen rond ziekte en de betekenis van lichamelijke klachten. Ook bij een huisbezoek komt de hulpverlener in een onbekende omgeving en de afdelingsregels in de kliniek of omgangsvormen binnen een dagbehandeling zijn voor anderen weer onbekend terrein. Die wederzijdse onbekendheid op veel gebieden moeten de clint en de hulpverlener overbruggen door "samen te werken". Hoe dat kan en wat daarbij een rol speelt willen we centraal stellen tijdens dit congres.
Dit gebeurt plenair rond onderwerpen als:
- Diagnostiek
- Verklaringsmodellen
- Somatisatie
- Omgaan met systeemvragen bijvoorbeeld: het huisbezoek
- Opnames binnen de GGZ
- Interculturele projecten

In de workshops is er aandacht voor:
- Religie in de hulpverlening
- Medicatie
- Preventie
- Dagbehandeling en/of opvang
- De kliniek
- Forensische problematiek

Tijdens het congres zal de AVICENNA-prijs worden uitgereikt door minister F. Hoogervorst. De prijs is bedoeld voor die personen/ projecten die zich in het bijzonder op een creatieve manier hebben ingezet voor zorg en hulpverlening aan allochtonen. In de middagsessie zullen wij de genomineerden in de gelegenheid stellen om zich te presenteren.

Naast de genoemde inhoudelijke en praktische presentaties zal het congres, ook dit jaar met een uitgebreide warme lunch, d sfeervolle ontmoetingsplek zijn voor allen die de interculturele hulpverlening een warm hart toedragen of hierin genteresseerd zijn. Onze bezoekers zijn psychiaters, verpleegkundigen, psychologen, vaktherapeuten en andere, in en rond de GGZ, werkzame hulpverleners. Maar ook managers en personeelsfunctionarissen kunnen hier een indruk opdoen wat het werken met steeds meer culturen voor henzelf en voor de GGZ betekent.

Dit congres wordt georganiseerd in samenwerking tussen Mikado, Pharos, De Nederlandse Vereniging van Psychiatrie, GGZ Noord Holland Noord en Mension medical refresher.

Informatie over dit symposium waarvan de inschrijfkosten 110,- bedragen (inclusief symposiumboek):
Mension medical refresher, A. Snijdewind, telefoon (020) 3580908, e-mail: info@mension.nl.

> http://

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.