Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Vele tinten tussen zwart en wit

datum: 5 februari 2004
plaats: Utrecht

Symposium LBR over discriminatie op het werk.

De arbeidsmarkt is een belangrijke sleutel tot gelijke kansen en integratie in de Nederlandse samenleving. Maar juist op de werkvloer worden veelvuldig vormen van discriminatie en miscommunicatie gesignaleerd. Voor het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en Bezemer & Kuiper Advies en Training aanleiding om op 5 februari 2004 een symposium over discriminatie vanwege afkomst op het werk te organiseren.
Binnen veel arbeids- en overheidsorganisaties speelt de vraag wat discriminatie op grond van etnische afkomst precies is. En hoe problemen op dit terrein adequaat kunnen worden aangepakt. Op het symposium wordt actuele informatie gegeven over de nieuwe Europse regelgeving die per 19 juli 2003 van kracht is geworden en de implicatie hiervan voor bedrijven en instellingen in Nederland. Ook wordt onder meer een recent onderzoek naar het effect van gedragscodes en, prijswinnende, Good Practices gepresenteerd met voorbeelden uit het bedrijfsleven en bij de overheid.

In workshops komen de thema's aan de orde als: reageren op concrete situaties van discriminiatie op het werk, juridische aspecten, effect beleid tegen discriminatie en de functie van gedragscodes , Good Practices en omgaan met cultuurverschillen.

Dagvoorzitter is ir. Gilbert Wawoe, lid Raad van State en voorzitter van het LBR.


> http://www.lbr.nl./arbeidsmarkt

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.