Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Symposium Grensvlak Psychiatrie (Ortho) pedagogiek

datum: 13 april 2004
plaats: Rotterdam

Symposium van Riagg rijnmond noord west in het in het World Trade Center te Rotterdam, met medewerking van WSNS-Zuid, Albeda-College, Jeugdzorg Schiedam, Steunpunt onderwijs en met steun van de gemeente.

Wie is waarvoor verantwoordelijk?
De hulpverlening aan jongeren beperkt zich niet langer tot de geestelijke hulpverlening en jeugdhulpverlening maar ook scholen lijken een steeds belangrijkere rol te gaan spelen op het gebied van hulpverlening. Dit leidt tot een spanningsveld: Wie draagt welke verantwoordelijkheid en waarvoor? Is er een gemeenschappelijk veld van verantwoordelijkheid? Is dit een slechte ontwikkeling of biedt het juist mogelijkheden? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit symposium op 13 april 2004.

Het symposium wil een bijdrage leveren aan de integratie en samenwerking van onderwijs en jeugd-GGZ. Tijdens het symposium kunnen de werkers aan beide zijden van het grensvlak inzicht krijgen in hetgeen men van elkaar kan verwachten, wat van hogerhand van hen gezamenlijk wordt verwacht en hoe men samen aan deze verwachting kan voldoen.

In de ochtend zullen vier inleidingen gehouden worden die in de middag in paralelle themagroepen verder uitgewerkt worden.
Sprekers zijn onder meer drs. Victor Kouratovsky, prof. F. Verheij en drs. E. Rondelez.

Wilt u een uitnodiging ontvangen met aanmeldformulier, neem dan contact op met het directiesecretariaat van Riagg rijnmond noord west (tel. 010-2415555) of directie@riagg-rnw.nl.


 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.