Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Transculturele diagnostiek bij kinderen en jeugdigen

datum: 28 september 2004 e.v.
plaats: Amsterdam, RINO Noord-Holland

De GGZ en de jeugdzorg hebben in toenemende mate te maken met kinderen en jeugdigen met een migratie-achtergrond. Vaak wordt een beroep gedaan op gebruikelijke diagnostische instrumenten, terwijl er vaak toch opmerkelijke verschillen zijn t.o.v. autochtone kinderen. Deze verschillen hebben niet alleen te maken met hun herkomst en de verhuizing (meestal van hun ouders) naar een ander land. Ze zijn er ook omdat deze kinderen binnen de Nederlandse samenleving tot een bepaalde groep behoren.

Victor Kouratovsky is GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdspecialist NIP en werkzaam bij de RIAGG Rijnmond Noord West. Hij publiceerde o.a. 'Wat is er aan de hand met Jamila? Transculturele diagnostiek in de Jeugdzorg', uitgegeven door Forum.

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat om bij de diagnostiek van allochtone kinderen rekening te houden met migratie- en etnisch/cultuurspecifieke aspecten.


> http://www.rino.nl/cursussen/2004.573.html

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.