Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Deskundigheid en plezier in het werken met migranten

datum: 15 en 16 oktober 2004 e.v.
plaats: RINO Noord-Holland, Amsterdam

Vergroten van de Interculturele Competentie is meer dan het (leren) omgaan met cliŽnten uit verschillende culturen. Het is een combinatie van houdings- en vaardigheidsaspecten die leidt tot algemene verbreding en verdieping van therapeutische mogelijkheden en helpt om meer plezier en vaardigheid te krijgen in het behandelen van zwarte, migranten- en vluchtelingencliŽnten. Het geeft tevens nieuwe voeding aan de hulpverlening aan cliŽnten die qua belevingswereld dichter bij ons staan.

De doelstelling is het verminderen van het onbehagen en van de onzekerheid in het contact tussen hulpverlener en allochtone cliŽnten. Deze onzekerheid kan omgebogen worden in professionele nieuwsgierigheid, enthousiasme, nieuwe competenties en een multiculturele attitude. Cursisten krijgen na afloop beter cultureel verantwoorde informatie vezamelen, diagnoses stellen en behandeling plannen en uitvoeren.

Nel Jessurun is systeem- en psychotherapeut, als trainer nauw betrokken bj het multiculturalisatieproces van therapieopleidingen en GGZ-instellingen. Zij is supervisor, leertherapeut en opleider van de NVRG.

Data:
vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober van 09.30 tot 16.30 uur
vrijdag 5 en zaterdag 6 november van 09.30 tot 16.30 uur
vrijdag 26 november van 09.30 tot 16.30 uur

> http://www.rino.nl/cursussen/2004.052.html

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.