Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Masterclasses 'Inclusie'

datum: 7, 8 en 9 december 2004
plaats: Congrescentrum de Nieuwe BuitensociŽteit, Zwolle

Een driedaags congres voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan een inclusieve samenleving.

In de praktijk zijn er veel drempels voor mensen die ondersteuning nodig hebben om burger te zijn tussen andere burgers. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die gebruik maken van allerlei soorten zorg, gezinnen die zijn vastgelopen, kinderen en jongeren die geremd worden in hun ontwikkeling, mensen van een andere afkomst en ouderen.

In het kader van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) is dit een zeer actueel onderwerp dat zowel burgers als gemeenten en organisaties binnen de samenleving zal aanspreken. Tegelijkertijd zal het congres hen verder brengen bij het ontwikkelen van visies, ideeŽn en samenhangende plannen.

Buitenlandse deskundigen zullen de masterclasses verzorgen en zij zullen vernieuwende, Nederlandse voorbeelden op het gebied van inclusie en burgerschap onder de loep nemen en opbouwende kritiek geven.

Het congres is bedoeld voor burgers die ondersteuning nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de samenleving en voor mensen die deze ondersteuning bieden; adviseurs, beleidsmakers, onderzoekers en overige geÔnteresseerden.

Meer info kunt u inwinnen via j.westrik@perspectief.org. Indien u een mail stuurt aan congres@perspectief.org ontvangt u tzt de uitnodiging met het complete programma.

> http://www.inclusie.nl of http://www.perspectief.org

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.