Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Culture, Psychology and Psychiatry. An executive course in Medical Anthropology

datum: 15-26 november 2004
plaats: Centrum '45, Oegstgeest

Intensieve tiendaagse cursus, met engels als voertaal. Bedoeld voor sociaal wetenschappers, psychologen, psychiaters en andere professionals in de gezondheidszorg met een diverse clientenpopulatie.
De cursus is een onderdeel van het programma 'the Amsterdam Masters in Medical Anthropology' (AMMA), georganiseerd door Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met Centrum '45.

De cursus geeft inzicht in de relatie tussen cultuur, psychische en psychiatrische verschijnselen en verstrekt vaardigheden rond cultuursensitieve diagnoses en therapeutische interventies.
In het programma onder meer aandacht voor de culturele constructie van 'Zelf' en 'Identiteit', constructies over abnormaliteit, cultuurgebonden syndromen, culturele variaties in professionele behandelingen. Speciale aandacht is er voor het thema trauma.
In de cursus vinden lezingen, workshops en rollenspelen plaats.

Het programma wordt geleid door Han ten Brummelhuis (PhD) en Ton Haans (MA). Gastdocenten zijn onder andere: dr. Els van Dongen en drs. Nicolette van Duursen (UvA), Victor Igreja MA (Mozambique), drs. Willem van de Put en dr. Peter Ventevogel(HealthNet International), Hans Rohlof (psychiater Centrum '45), Pim Scholte (psychiater AMC). Ook deelname van de acteurs Andu Boh Bojoh en Tony Bolla.

Inschrijving voor 1 oktober.

Voor meer informatie: Peter Mesker, AMMA Program Manager, tel. 020-525 4779 of -4703, amma@pscw.uva.nl.

> http://www.fmg.uva.nl/amma

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.