Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Huiselijk geweld in christelijke gezinnen

datum: 28 september 2004
plaats: Ede

Huiselijk geweld neemt toe in Nederland. Ook in christelijke gezinnen blijkt in toenemende mate huiselijk geweld voor te komen. het Instituut voor Gemeenteopbouw en Theologie, onderdeel van CHE-Transfer, organiseert een studiedag over huiselijk geweld onder christenen. Het thema van de dag is Geweld achter de voordeur.

Wat is huiselijk geweld precies? Op welke wijze komt het voor binnen christelijke gemeenten? Hoe kun je het ontdekken? Is het mogelijk huiselijk geweld te voorkomen? Hoe kun je het bespreekbaar maken in jeugdwerk en catechese? Wat kan de prediking betekenen met betrekking tot deze problematiek?

Programma van 14.30 - 20.30 uur.
De hoofdlezing wordt verzorgd wordt door de heer R. Timmerman, werkzaam in de ambulante zorg bij Eleos. Hij spreekt over ‘Geweld achter de voordeur’.
Vervolgens zijn er twee rondes met workshops. Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn:
• Huiselijk geweld en beroepsgeheim / ambtsgeheim
• Kinderen in de knel
• Hoe maken we huiselijk geweld bespreekbaar?
• Huiselijk geweld bedekken met de mantel der liefde (rol van het geloof en de kerk)
• Blokkades bij het bespreekbaar maken van huiselijk geweld

Deelnemers
De studiedag is bedoeld voor predikanten, pastors, pastoraal werkers, ambtsdragers, kerkelijke beleidsmakers en mensen die werken in jeugdwerk, gemeenteopbouw of evangelisatiewerk. Deelname aan de studiedag kost € 35,-
Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de studiedag bij het Instituut voor Gemeenteopbouw en Theologie: 0318 696322, che-transfer@che.nl .

Meer informatie
Instituut voor Gemeenteopbouw en Theologie, onderdeel van CHE-Transfer, 0318 696322, che-transfer@che.nl


> http://

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.