Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Presentatie onderzoeksrapport

datum: 15 september 2004
plaats: Eindhoven

Op 15 september 2004 wordt in het Stadhuis van Eindhoven, Stadhuisplein 1, het onderzoeksrapport "Samenwerking in Ontwikkeling" aangeboden aan de wedhouder van Welzijn en Mileu van Eindhoven, mevrouw Kuppens.

Op dit moment vindt er nagenoeg geen participatie van vluchtelingen binnen de GGZ-instellingen plaats. participatie is echter noodzakelijk om vraaggericht te kunnen werken.

Het BOZ (Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg) en Pharos (Kenniscentrum Vluchtelingen en Gezondheid) willen hier wat aan doen. In eerste instantie is ondezoek nodig om inzicht te verkrijgen in enerzijds de huidige situatie rondom vluchtelingen en de GGZ-mg en de GGzE, en anderzijds de mogelijkheden om vluchtelingenparticipatie vorm te geven binnen de GGZ-instellingen.

Het onderzoek is een co-productie van het BOZ, Pharos, GGZ Nederland en Stichting Mondiale Samenwerking (SMS) geworden. In het onderzoek zijn zowel GGZ-medewerkers en cliŽntenbehartigers binnen de GGZ-instellingen als leden van Somalische en Afghaanse vluchtelingenzelforganisataies in Tilburg en Eindhoven als experts betrokken.

De middag wordt geopend door Jan Kuipers, directeur van het BOZ, gevolgd door een presentatie waarin de belangrijkste conclusies en aanbevelingen worden toegelicht. Aansluitend is het woord aan Henk Biemans, afdelingshoofd interculturalisatie van GGzE. Vervolgens wordt het rapport aangeboden aan mevrouw Kuppens.
U kunt zich aanmelden via e-amil a.beelen@boznet.nl en u dient hierbij uw naam en functie, plus de namen en functies van de personen die met u meekomen te vermelden.

> http://www.boznet.nl

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.