Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Agenda

Therapeutische diagnostiek en behandeling vanuit de Winti

datum: 2 december 2004
plaats: WTC Gebouw Rotterdam

Internationale Winti Congres met als thema "Therapeutische diagnostiek en behandeling". Doelgroep: artsen, therapeuten, hulpverleners en belangstellenden binnen de ggz.

Allochtone cliŽnten voelen zich niet serieus genomen door artsen, therapeuten en hulpverleners. In de meeste gevallen komen de symptomen van de geesteszieke alloctoon niet in het "diagnosticeringshandboek" van de artsen, therapeuten en hulpverleners voor. Om hierin verandering te brengen is binnen de geestelijke gezondheidszorg grote behoefte aan kennis omtrent de wijze van geestelijke ziektebelevig van allochtonen en de wijze waarop de genezing kan plaatsvinden. Hierbij speelt de culturele achtergrond een belangrijke rol. Tijdens dit congres staat de kennisoverdracht van de Winti als diagnosticering en behandeling bij geesteszieke African Sranansma centraal. Het streven van dit congres is om te komen tot nieuwe inzichten en kennis bevordering vanuit een psychiatrisch oogpunt. Deze transculturele geneeskunde die moet worden toegepast op dit gebied eist meer onderzoek.

Tijdens het congres zullen Afrikan Sranan psychiaters, therapeuten en genezers hun kennis en vaardigheden overdragen aan mensen binnen en buiten de geestelijke gezondheidszorg. De overdracht geschiedt middels inleidingen en workshops, o.a. van Indra Boedjarath, directeur Mikado.

De kosten voor deelname aan het congres bedragen 150 euro per persoon. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-51329342 of 06-25308394. U kunt ook mailen naar winticongres@hotmail.com of schrijven naar Internationale Winti Congres, Postbus 53065, 2505 AB Den Haag

> http://

 


meer evenementen 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.