Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Nieuws
   reageer      printversie  

Nieuwe publicatie in de mikado-reeks Good Practices
Deze week is een nieuwe publicatie verschenen in de reeks Good Practices van mikado: Apoio, een ggz-consulente voor Kaapverdianen in Rijnmond, geschreven door Renťe Smulders.

Het project Apoio is een initiatief van het Basisberaad Geestelijk Gezondheidszorg (ggz) te Rotterdam, een cliŽntenorganisatie. Het project is daardoor niet alleen ontwikkeld voor, maar ook in nauwe samenwerking mťt de Kaapverdiaanse gemeenschap. De inzet van een ggz-consulente met een Kaapverdiaanse achtergrond als intermediair tussen cliŽnt en ggz vormde daarin een belangrijke spil. De publicatie beschrijft hoe deze consulente middels inventieve werkwijzen, doorzettingsvermogen en een grote persoonlijke betrokkenheid slaagt in haar opdracht: het bespreekbaar maken van psychische problemen binnen de Kaapverdiaanse gemeenschap en potentiŽle Kaapverdiaanse cliŽnten hun weg laten vinden in de reguliere ggz.

Met de beschrijving van deze Good Practice hoopt mikado belangstellenden te inspireren, zodat deze unieke en succesvolle aanpak hopelijk ook voor nadere etnisch-culturele groepen binnen de ggz op grotere schaal navolging vindt.

Deze publicatie is te bestellen op de publicatiepagina van mikado.

Apoio is de derde publicatie in de reeks Good Practices. De eerste tien uitgaven in deze reeks worden mogelijk gemaakt door GGZ-Nederland in het kader van het Actieplan Interculturalisatie, dat wordt gefinancierd door het ministerie van vws.
 Publicatiedatum: 10 december 2003 14:02 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.