Allochtonen en gezondheidszorg op de radio
Het NOS Radio 1 Journaal besteedde in de week van 5 t/m 9 januari op alle werkdagen aandacht aan het onderwerp 'Allochtonen en gezondheidszorg'. De bijdragen zijn te beluisteren op de website van het Journaal.

Het NOS Radio 1 Journaal schetst in de vijf reportages een beeld van specifieke zorg aan mensen die afkomstig zijn uit andere culturen. Het Journaal probeert daarmee duidelijk te maken hoe de specifieke zorg werkt en wat de voordelen daarvan zijn voor de cliŽnt. De verslaggevers van het programma bezoeken onder meer het multiculturele verpleeghuis de Schildershoek in Den Haag. Ook wordt een Marokkaanse zorgconsulent gevolgd die de communicatie tussen allochtone patiŽnten en hun huisarts, verloskundige of maatschappelijk werker probeert te verbeteren.

Het actualiteitenprogramma plaatst met de reportages kanttekeningen bij het nieuwe beleid van de overheid op het gebied van zorg aan allochtonen. Minister Hoogervorst van VWS kiest in zijn beleid voor generieke zorg boven specifieke zorg. De overheid richt zich daarmee niet langer op culturele verschillen maar op individuele verschillen.

Klik hier om de reportages te beluisteren.
Bron: NOSPublicatiedatum: 8 januari 2004 15:46 uur
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.