Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Nieuws
   reageer      printversie  

Innovatievouchers voor inzet van Mikado
Bent u bezig met interculturele innovatie? Hebt u een vernieuwend project, waarbij u extra steun kunt gebruiken? Dan kunt u tot 31 december zorginnovatievouchers aanvragen bij de overheid. Daarmee kunt u tot juli 2010 kennis inkopen bij Mikado.

Een zorginnovatievoucher is een tegoedbon voor kennis. Met deze voucher kunt u kennis inkopen bij een kennisinstelling of adviesbureau. Bijvoorbeeld een onderzoeksvraag voorleggen of een adviesvraag voor zorgvernieuwing. Sinds juli 2009 is het mogelijk om aanvragen in te dienen en de sluitingsdatum is 31 december 2009, of zolang de voorraad strekt.

Diverse voucehers
Er zijn drie soorten vouchers. Kleine ter waarde van € 2.500,- grote ter waarde van € 7.500,- en extra grote van € 21.000,-. Deze laatste zijn echter al uitverkocht. De overige vouchers worden uitgegeven volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Mikado als erkend kennispartner
Het ZorgInnovatie Platform (ZIP) en SenterNovem voeren samen de subsidieregeling uit. Zij hebben kennisinstellingen goedgekeurd bij wie de vouchers kunnen worden besteed. Mikado is één van die instellingen.

Al eerder riep SenterNovem subsidieregelingen voor het midden- en kleinbedrijf in het leven. Om innovatie te stimuleren, kunnen ondernemers kennis inhuren. Vanaf 2009 is deze regeling ook speciaal voor zorgaanbieders gekomen. Sinds 2007 is Mikado een erkende kennisinstelling waar vouchers kunnen worden besteed.

Interculturalisatie als zorginnovatie
Het ZorgInnovatie Platform wil innovaties versnellen die bijdragen aan een duurzaam gezondheidssysteem en daarmee het welzijn en de welvaart van de bevolking verhogen. Met duurzaam bedoelen ze het behoud of verbetering van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid op de lange termijn. Interculturele innovatie past uitstekend in deze doelstelling.

Het ZIP legt de nadruk op de doelgroepen Ouderen en Chronisch zieken. De impact van een chronische ziekte of ouderdom op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid is immers groot.
Alle innovaties die deze doelgroep betreffen komen in aanmerking. Ook preventieprojecten, mantelzorginnovaties of projecten waarbij ook andere groepen profiteren.

Wie wat wanneer?
Iedere zorgaanbieder kan eenmalig een kleine voucher aanvragen. Grote vouchers kunnen een keer per jaar worden aangevraagd, voor 2009 kan dat dus tot eind december. In 2010 komt er vermoedelijk een nieuwe voucher subsidieregeling. Ook zijn andere regelingen voor meer grootschalige zorginnovatie in aantocht. Bijvoorbeeld innovaties waarbij meerdere zorgaanbieders als ketenpartners samenwerken. En een speciale regeling voor het stimuleren van onderzoek.

Bron: ZorgInnovatiePlatform, SenterNovem, MikadoPublicatiedatum: 16 november 2009 12:20 uur


Meer informatie:
datum:  4 december 2015 01:53   naam: YY6MP8Jed   organisatie: jRqLcYG7eRa
I usually take note of my first bird of the yearYesterday the last bird I saw was a Bush Tit, one of my ftoirvae birds.This morning the first bird I saw or hard was a Flicker. ON the telephone pole outside my window.Happy New Year . I wish you many adventures and discoveries, big and small.
datum:  16 november 2009 15:29   naam: Kristel Logghe   organisatie: namens Zorggroep Elde
Voor Zorggroep Elde leid ik een onderzoek naar zorgbehoeften, verwachtingen en wensen van oudere migranten en hun mantelzorgers in de regio Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. kan ZE een bij voorkeur grote voucher aanvragen ter ondersteuning van dit onderzoek? En wat houdt de voucher dan precies in? Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.
Met vriendelijke groet,

Kristel LoggheReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.