Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Intercultureel addendum depressie
Mikado start met de ontwikkeling van een intercultureel addendum depressie. Doel is alle nationale en internationale wetenschappelijke kennis en expertise bijeen te brengen, als aanvulling op de bestaande richtlijn. Mikado werkt samen met de beroepsorganisaties en de organisaties verantwoordelijk voor de richtlijn depressie.

Interculturele Addenda
Onderzoek, behandeling en interventies bij verschillende stoornissen zijn allemaal opgenomen in een eigen Multidisciplinaire Richtlijn. Deze bepaalt standaarden voor professioneel handelen door psychiaters, (huis)artsen, psychologen, verpleegkundigen en anderen in de ggz. Eťn richtlijn per stoornis voor alle patiŽnten; handig, efficiŽnt en effectief. Toch?

Wij bij Mikado denken daar anders over. Onderzoek en praktijk wijzen uit dat deze richtlijnen onvoldoende aanslaan bij de allochtone cliŽntenpopulatie. Mikado ontwikkelde daarom eerder op eigen initiatief het intercultureel addendum angststoornissen. Nu werken we aan een addendum voor bij de richtlijn depressie.

Depressie en angststoornissen zijn de meest voorkomende stoornissen bij migranten in de ggz. Depressieve klachten komen in het bijzonder relatief vaak voor bij allochtone vrouwen, ouderen en bij vluchtelingen.

Looptijd
Het project intercultureel addendum depressie loopt van 1 maart 2010 tot 1 maart 2012 en wordt gefinancierd door het Innovatiefonds zorgverzekeraars.

Meer weten? Neem contact op met Nuray SŲnmez

 Publicatiedatum: 9 februari 2010 16:08 uur
datum:  4 december 2015 02:27   naam: PaavrLnBJYu   organisatie: ZzTQPd8g
Ik heb gelezen dat de cafeefne een thxoscie stof is, die dus moet worden verwerkt door de lever. De lever zorgt ook voor de verbranding van vet (of afvoer van stoffen die vrijkomen bij verbranding van vet?). De reden die ze gaven was dat op het moment dat de lever bezig is met het afbreken van de thxoscie stof, niet kan gebruiken voor het verbranden van vet.Geen koffie dus!Ook heb ik gelezen dat koffie voor een training (op een nuchtere maag) een extra hoge vetverbranding kan verzorgen tijdens de training.Wel koffie dus!Tja, wat moet je tegenwoordig nou geloven?
datum:  30 januari 2014 23:45   naam: 1   organisatie: 1
1
datum:  30 januari 2014 23:45   naam: 1   organisatie: -1'
1
datum:  30 januari 2014 23:45   naam: 1   organisatie: 1
1
datum:  30 januari 2014 23:45   naam: -1'   organisatie: 1
1
datum:  30 januari 2014 23:45   naam: 1   organisatie: 1
-1'Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.