Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Mikado monitort Leernetwerk Ambassadeurs Interculturalisatie ActiZ
Mikado monitort sinds eind 2009 het Leernetwerk Ambassadeurs Interculturalisatie voor ActiZ. Aan dit leernetwerk nemen bestuurders, zorgmanagers en verzorgenden van instellingen in de verpleging, kraamzorg en ouderenzorg deel. Op 5 maart kwam het leernetwerk bij elkaar en Mikado was erbij.

Leernetwerk
Het leernetwerk Ambassadeurs Interculturalisatie ActiZ biedt tien lidinstellingen van de branchevereniging ondersteuning bij het duurzaam inbedden van interculturalisatie in hun eigen organisatie. De deelnemers zijn pioniers in hun branche.

Ervaringen en expertise vastleggen
Het doel van de monitoring is het volgen, bundelen en beschrijven van ervaringen en opgedane expertise gedurende de interculturalisatie van zorgorganisaties. Op deze manier kan ActiZ én het proces goed volgen én de resultaten overdragen aan andere instellingen.

Werkwijze Mikado
Mikado volgt de zorgorganisaties terwijl ze hun beleid ontwikkelen en implementeren, interviewen betrokkenen en bekijken relevante stukken zoals verslagen, rapporten en werkdocumenten. Mikado heeft interculturele indicatoren, aan de hand waarvan we het proces analyseren en de balans opmaken.


Mikado helpt ook andere instellingen bij het monitoren van interculturalisatie. We maken resultaten zichtbaar op vier domeinen: interculturele communicatie, zorgaanbod, personeelsbeleid en deskundigheidsbevordering. Zo kunnen we zorginstellingen goed onderbouwd adviseren over bijsturing en verbeteringen.

Meer weten? Neem contact op met Nuray Sönmez of Inge Goorts.


 Publicatiedatum: 17 maart 2010 08:35 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.