Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Oproep aan hulpverleners: praktijkvoorbeelden depressie
Mikado roept hulpverleners op hun bijdrage te leveren aan het intercultureel addendum. Per 1 maart jl. zijn we gestart met het samenstellen van een intercultureel addendum voor depressie. Het wordt een aanvulling op de bestaande Multidisciplinaire Richtlijn Depressie. In deze richtlijn zijn de aanbevelingen en instructies namelijk niet gericht op interculturele zorg.

Wetenschap ťn praktijk
In de voorbereidingen van het addendum doen wij een uitgebreid literatuuronderzoek naar evidence-based materiaal over depressie in relatie tot cultuur, migratie en etniciteit. Daarnaast vinden we het belangrijk dat wij met behulp van goede voorbeelden uit de praktijk kunnen aantonen dat de richtlijnen toegespitst moeten worden op interculturele zorg.

Oproep
Mikado roept daarom hulpverleners op om hun eigen ervaringen met depressieve migrantencliŽnten in de vorm van een korte casusbeschrijving naar ons toe te sturen. Belangrijk hierin is dat u in de casus beschrijft waar u tegen aan liep bij de zorg voor deze cliŽnt. En zo mogelijk, wat u heeft gedaan om dit op te lossen. Heeft u zelf geen ervaringen maar kent u wel iemand in de hulpverlening die hier meer over kan vertellen? Laat het ons dan weten.

Wij vragen u uw praktijkervaring(en) te sturen naar Nuray SŲnmez of naar Ethel Borges Dias. U kunt ook bellen naar 010-2410041 en vragen naar een van ons.

Wij behandelen uw ervaringen uiteraard vertrouwelijk en brengen u op de hoogte wat we met de ingezonden ervaringen hebben gedaan.

Vriendelijke groet,
Nuray SŲnmez
 Publicatiedatum: 13 april 2010 12:33 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.