Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Project intercultureel HRM 'is vakwerk van Mikado’
Mikado sloot onlangs succesvol een samenwerkingsproject met de Vereniging Gehandicapten zorg Nederland (VGN) af over intercultureel HRM. ‘Vakwerk’, aldus VGN over de resultaten van Mikado. Het project duurde van november 2008 tot april 2010.

Handreiking, ook digitaal
Een van de doelstellingen was het verzamelen en overdraagbaar maken van goede voorbeelden. Na onderzoek en interviews door Mikado, resulteerde dit in de handreiking Onbeperkt in kleur. De handreiking is ook digitaal beschikbaar via de website van de branchevereniging VGN, waar tevens ruimte is voor actuele aanvullingen, reacties op stellingen en meer. Kortom, de digitale handreiking is een platform voor discussie, vragen en kennisuitwisseling.
VGN en Mikado hebben ruim 2.500 exemplaren verspreid onder P&O-ers, HR professionals stafmedewerkers interculturalisatie en anderen in en buiten gehandicaptenzorg.

Bijeenkomsten
Om aan de slag te gaan met de resultaten zijn vier regionale bijeenkomsten gehouden. Prominente gastsprekers zoals Samira Kamouni, Mieke Jansen, Lida van den Broek en Sjiera de Vries kwamen aan het woord. In workshops presenteerden medewerkers uit de gehandicaptenzorg hun ervaringen met bijvoorbeeld werving & selectie, multicultureel leidinggeven en het opzetten van diversiteitsbeleid.

Enkele reacties van deelnemers: ‘Ik kreeg inspiratie om er werkelijk iets concreets mee te doen’, ‘interessant’, ‘heel interactief’ en ‘ik verheug me op het netwerk!’

Netwerk
Tijdens het hele project heeft Mikado gewerkt aan de opbouw van een netwerk interculturele gehandicaptenzorg. Enkele instellingen voor gehandicaptenzorg kregen van Mikado coaching en advies over opzet en implementatie van intercultureel beleid. Vragen die bij hen en anderen spelen zijn tevens verwerkt in een ‘lijst met veelgestelde vragen en antwoorden’. Deze is via VGN beschikbaar.
VGN gaat als branchevereniging nu verder met het netwerk. Actuele informatie, onder andere over de eerste netwerkbijeenkomst, worden binnenkort bekend gemaakt op de website van VGN.

Meer weten? Bij Mikado kunt u contact opnemen met Mariëtte Hoogsteder of Aziza Sbiti
Bij VGN kunt u contact opnemen met Aart Bertijn

 Publicatiedatum: 14 mei 2010 16:03 uur
datum:  4 december 2015 03:58   naam: ml2CMkNM   organisatie: zPngQmijs
Articles like these put the consumer in the driver seat-very imnattopr.Reageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.