Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Succes met cursus intercultureel werken bij De Jutters
De Mikado cursus intercultureel werken slaat aan bij de jeugd ggz-instelling De Jutters. Het is een introductiecursus specifiek voor nieuwe medewerkers. Mikado verzorgde de cursus in 2009 en 2010 steeds incompany. In het najaar komt weer een nieuwe groep medewerkers van De Jutters aan bod.

Positief
De cursussen worden positief geŽvalueerd. Vooral de informele sfeer met volop ruimte voor ervaringen en uitwisseling, spreekt de deelnemers aan. Ook de praktische oefeningen en handvatten scoren hoog. Deelnemer: ďDoor de cursus heb ik geleerd dat het belangrijk is om te blijven vragen. En om ook te kijken door de bril van de cliŽnt en niet continue jezelf als norm te nemen.Ē

Praktische noodzaak
De cursus maakt nieuwe medewerkers bewust van de noodzaak tot intercultureel werken. Dit gebeurt door kennismaking met de interculturele visie en het beleid van de jeugd ggz-instelling, in combinatie met een inleiding in interculturele vaardigheden en bejegening van cliŽnten. Ook informatie over demografische gegevens en achtergronden van migrantenjeugd in de regio Haaglanden komt aan bod.

De introductiecursus sluit aan bij de functies van de deelnemers. Inmiddels zijn er twee varianten ontwikkeld. Een voor nieuwe medewerkers die als hulpverlener bij De Jutters aan de slag gaan en een tweede variant voor stafmedewerkers, managers en bestuurders.

Cursus ingebed in beleid
De Jutters voert al enige jaren actief interculturalisatiebeleid en blijft dit de komende jaren doen. Door de introductiecursus zijn nieuwe medewerkers snel op de hoogte van het beleid en gemotiveerd om met het onderwerp aan de slag te gaan. De introductiecursus interculturele zorg maakt onderdeel uit van een integraal interculturalisatieproces bij De Jutters.

Uw nieuwe medewerkers snel ingewerkt?
Wilt u meer informatie of heeft u interesse om introductiecursussen intercultureel werken voor nieuwe medewerkers aan te bieden in uw eigen instelling? Neem contact op met Nuray SŲnmez, bel 010 2410041 of mail.

 Publicatiedatum: 16 september 2010 10:58 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.