Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

TVcN gaat samenwerking aan met Mikado
TVcN Tolk- en Vertaalcentrum Nederland werkt vanaf 2011 samen met Mikado rond het thema tolken in de zorg. Doel is om de interculturele communicatie in de gezondheidszorg te versterken.

Conferentie
De samenwerking krijgt op allerlei manieren gestalte. TVcN is onder andere sponsor van de conferentie ĎAls je niet begrijpt wat ik bedoelí op 25 maart a.s. die de Universiteit Utrecht samen met Mikado en Erasmus MC organiseert over Tolken in de Zorg. TVcN zal aanwezig zijn met een stand en een workshop verzorgen waarop deelnemers praktisch kunnen oefenen in gespreksvoering met een tolk.

Boek
TVcN is ook betrokken bij het gelijknamige boek ĎAls je niet begrijpt wat ik bedoelí. Op de conferentie op 25 maart wordt het eerste exemplaar uitgereikt en alle deelnemers ontvangen dit boek. Bij het boek hoort een dvd met animatiefilmpjes waarin de basisprincipes van tolken in de gezondheidszorg worden uitgelegd. Enkele van deze filmpjes komen tevens online, als vorm van e-voorlichting voor cliŽnten.

Mikado Helpdesk
Tolken in de zorg is tevens een thema op de website van de Mikado Helpdesk die binnenkort online komt. Daar krijgen patiŽnten en familieleden informatie en voorlichting over allerlei aspecten rond tolken en tolkgebruik. TVcN ondersteunt dit initiatief.

TVcN
TVcN verzorgt al meer dan dertig jaar tolk- en vertaaldiensten in meer dan 130 talen. TVcN begon in de jaren 70 als stichting. Sinds 2006 is het centrum deel van Manpower. TVcN heeft dus een lange historie van tolken in de zorg en doet veel op het gebied van professionalisering.

Binnenkort verschijnt een uitgebreide beschrijving van het TVcN op deze website waarin we een inkijkje geven in de organisatie en de manier waarop zij bijdragen aan interculturele communicatie in de gezondheidszorg.

Tolken in de zorg sinds juni 2010
Voor de gezondheidszorg schreef het ministerie van VWS begin vorig jaar een nieuwe aanbesteding uit. Deze werd weer gegund aan TVcN, die daarmee per 1 juni opnieuw de tolkdiensten voor bijna de gehele gezondheidszorg uitvoert. Mikado zette de veranderingen sinds juni 2010 op een rijtje.


Voor meer informatie over de samenwerking met TVcN of over tolken in de zorg, neem contact op met Aziza Sbiti of via 010 2410041.

 Publicatiedatum: 23 februari 2011 13:05 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.