Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Scholingstraject cultuursensitief werken bij Pameijer
Op 30 maart start Mikado met een scholingstraject bij Pameijer, locatie De Achtervang. In vier bijeenkomsten gaan medewerkers aan de slag met het vergroten van hun interculturele competenties en met cultuursensitief werken.

Scholingstraject
Medewerkers van De Achtervang gaan in het traject werken aan een open houding en breiden hun interculturele vaardigheden uit. De bijeenkomsten staan in het teken van zelfreflectie en het in kaart brengen van je eigen competenties. Dit gebeurt aan de hand van de methodiek Zelfkennis en kennis van de ander. In 2009 werkte Mikado deze methodiek uit in een good practice.

Wie is je vader? Wie is je moeder?
De titel van de good practice Wie is je vader? Wie is je moeder? verwijst naar de methode die AMC de Meren ontwikkelde om interculturele competenties bij hulpverleners inzichtelijk, bespreekbaar en overdraagbaar te maken. De methodiek maakt hulpverleners bewust van de eigen interculturele competenties en die van hun collegaís. In de methodiek staan de levensverhalen van hulpverleners centraal en worden - soms nog verborgen - competenties zichtbaar. Hiermee kan zowel de interactie verbeteren tussen hulpverlener en cliŽnt, als die tussen hulpverleners onderling.

De Achtervang
Mikado en Pameijer werken al enkele jaren samen op het gebied van interculturele zorg. In 2010 heeft Pameijer de wisseltrofee Interculturalisatie gewonnen. De Achtervang in Hellevoetssluis is een kleinschalige, intramurale locatie van Pameijer voor kinderen en jongeren die vanwege psychosociale problematiek niet meer thuis kunnen wonen. De Achtervang biedt, vanuit een divers samengesteld team, dagbestedingsactiviteiten en ondersteunt cliŽnten in het weer terug gaan naar school of bij het vinden van werk. Er wonen momenteel voornamelijk jongeren van Antilliaanse en Kaapverdiaanse komaf.

Wilt u meer weten over het scholingstraject bij Pameijer of over Wie is je vader? Wie is je moeder? Neem dan contact op met Inge Goorts (010 2410041 of e-mail).

 Publicatiedatum: 15 maart 2011 08:53 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.