Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

‘Verhelderende en verfrissende training ICM’
Op 25 mei verzorgde directeur van Mikado Indra Boedjarath een training Intercultureel Management, voor managers en anderen die interculturalisatie aansturen. Het was een training met open inschrijving, Mikado verzorgt tot nu toe vooral in company trainingen en deskundigheidsbevordering.

Toegankelijkheid
Op het programma stonden onder andere omgevingsanalyse en de toegankelijkheid van de zorgorganisatie. Deelnemers kwamen uit verschillende sectoren, zoals de gehandicaptenzorg, ggz en ouderenzorg. Alleen al daarom vonden boeiende discussies plaats. ‘Die perspectiefwisseling is leerzaam’, aldus een van de deelnemers.

‘Verfrissend’
Ook intercultureel personeelsbeleid en leiding geven in een multiculturele omgeving kwamen aan bod. Tot slot was er aandacht voor professionaliteit en deskundigheidsbevordering, in het bijzonder door middel van nieuwe media zoals e-learning.
Cursisten kregen handvatten en instrumenten aangereikt voor het meten, evalueren, bijsturen en terugkoppelen van interculturalisatie. ‘De workshop is verfrissend, ook als je al veel ervaring hebt’.

Mikado training en scholing
Mikado verzorgt tot nu toe vooral in company trainingen en deskundigheidsbevordering. De nieuwe trainingsruimte in Rotterdam biedt gelegenheid voor trainingen en cursussen met open inschrijving.

In het najaar biedt Mikado deze workshop ICM vermoedelijk opnieuw aan. Houd de website in de gaten! Heeft u nu al interesse, meldt u dan al als geďnteresseerde bij Nuray Sönmez (010 2410041 of mail) of Inge Goorts (010 2410041 of mail ).

 Publicatiedatum: 14 juli 2011 14:12 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.