Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Mikado en Pameijer ontwikkelen training en e-learning diversityproof werken
Samen met cliŽnten en hun netwerk ontwikkelen Mikado en Pameijer een training en e-learning om diversityproof te kunnen werken met de ondersteuningmethode Kwaliteit van Bestaan.Jezelf kunnen en mogen zijn
Ieder mens is uniek, en daar is helemaal niks mis mee, vindt Pameijer. In de training staat ďjezelf kunnen en mogen zijnĒ voorop. Er wordt stilgestaan bij hoe je rekening kunt houden met diversiteit in sekse, leeftijd, seksuele oriŽntatie en etnische en culturele achtergrond.

Samenwerking
Mikado en Pameijer werken al enkele jaren samen. In 2010 heeft Pameijer de wisseltrofee Interculturalisatie gewonnen. Nu gaan we ook samen aan de slag met een training en e-learning.

Ondersteuningsmethode
Pameijer werkt met de ondersteuningsmethode ĎKwaliteit van Bestaaní. Deze methode is vraaggericht en een ondersteuningsplan wordt altijd opgesteld samen met cliŽnten en verwanten. Toch bleek in de praktijk dat de methode niet altijd goed aansluit bij de grote diversiteit aan wensen en mogelijkheden van cliŽnten en verwanten. Mikado voerde in 2009 daarom een onderzoek uit, de DiversiteitsScan©, waarbij gekeken werd hoe dit beter kan. De resultaten van dit onderzoek zijn de basis voor de training.

CliŽnten, familie en medewerkers
De aankomende drie maanden wordt de training ontwikkeld. De ervaringen van cliŽnten zijn hierbij erg belangrijk. En ook in de training zelf, die in januari 2012 zal starten, zullen medewerkers, cliŽnten en verwanten in koppels deelnemen. Samen leren zij om tot een gezamenlijk ondersteuningsplan te komen. Het verhaal van de cliŽnt staat daarbij voorop.

E-learning
Naast de training, wordt ook een e-learning module ontwikkeld. Zo kunnen cursisten straks zelf beslissen waar en wanneer ze de training digitaal willen volgen. En komt een deel van de training voor iedereen beschikbaar. Niet alleen bij Pameijer, maar ook daarbuiten.

ZonMw
Om de training te kunnen ontwikkelen, uitvoeren en monitoren, ontvangen Pameijer en Mikado subsidie van ZonMw, vanuit het programma Zorg voor Beter.

Meer weten?
Wil je meer weten over de training? Of heb je interesse om deel te nemen? Houdt de websites van Pameijer en Mikado in de gaten. Of neem contact op met Inge Goorts of Peter van Hofwegen.

 Publicatiedatum: 1 september 2011 16:42 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.