Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

Campagne Wij zijn sprakeloos
Zorgverleners gebruiken jaarlijks 166.000 keer een tolk tijdens consulten met patiŽnten of cliŽnten die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Per 1 januari 2012 stopt VWS de vergoeding voor tolk- en vertaaldiensten. Dat is dinsdag 20 december met de vaststelling van de VWS begroting definitief geworden. Mikado vraagt in de campagne Wij zijn Sprakeloos aandacht voor de gevolgen en de praktische oplossingen.

In een filmpje zien we de gevolgen van de maatregel.De campagne richt zich op de honderdduizenden zorgverleners in de hele sector. De website wijzijnsprakeloos.nl, het filmpje en de maatregel hebben in korte tijd al veel reacties losgemaakt. Vanuit alle sectoren van de gezondheidszorg.

Spreek je uit!
Met de campagne wil Mikado alle zorgverleners laten zien dat werken met professionele tolken rolex replica watches na 1 januari 2012 een noodzaak blijft. Niet alleen voor hen die al vaak met tolken werken. Maar ook voor degenen die dit nog niet doen. De alternatieven van de Minister (zonder tolk naar de dokter, of familie als informele tolken inzetten) zijn zelden een optie. Er moeten oplossingen komen voor de vergoeding van tolkendiensten, in het belang van zorgverleners ťn patiŽnten.

In beweging
Zorgverleners kunnen zelf bijdragen aan oplossingen. Met de campagne wil Mikado hen in beweging brengen. Op de site staan voorbeelden van wat een individuele zorgverlener kan doen. Mikado biedt met de campagne tevens een platform voor informatie en nieuwe oplossingen.

In januari komt er een nieuw filmpje online. Houd de site Wij zijn sprakeloos in de gaten!
Je kunt ons ook volgen op facebook of Twitter.

 Publicatiedatum: 19 december 2011 18:59 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in AustraliŽ
E-module huwelijksdwang van Fier Frysl‚n
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.