Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Nieuws
   reageer      printversie  

Oproep nominaties Avicenna prijs 2013
Dit jaar wordt op 14 november 2013 voor de achtste keer de Avicenna prijs uitgereikt. Het bestuur van Stichting Avicenna roept op om personen, organisaties of projecten die in aanmerking komen voor deze stimuleringsprijs te nomineren.

De Avicennaprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een zorgverlener of organisatie die in de afgelopen periode heeft bijgedragen aan een wezenlijke verbetering van de zorg aan migranten en vluchtelingen. De prijs is in 1997 ingesteld door het toenmalige Overlegorgaan Gezondheidszorg en Multiculturele Samenleving (OGM), ter gelegenheid van haar vijfentwintigjarig bestaan.

Criteria
Criteria om in aanmerking te komen zijn:
• genomineerde is werkzaam in de gezondheidszorg in Nederland;
• levert een duidelijke bijdrage aan verbetering van zorg-, hulp- en dienstverlening aan migranten en vluchtelingen, waardoor gezondheidsverschillen verminderen;
• de gehanteerde methodiek is innovatief en actueel;
• de activiteiten hebben een uitstraling binnen de eigen sector en/of naar andere sectoren; de resultaten zijn duurzaam en overdraagbaar.
De stichting moedigt, gezien de toekenning van eerdere prijzen, vooral voordrachten van activiteiten en projecten in de somatische gezondheidszorg, klinische zorg en sector overstijgende samenwerkingsverbanden aan.

Personen, organisaties of projecten kunnen tot uiterlijk 15 september 2013 worden voorgedragen.

Eerdere winnaars
In 2011 won Zorghuis Sefkat de Avicennaprijs. Het zorghuis werd voorgedragen door o.a. de provincie Noord Brabant wegens de integrale samenwerking met andere zorg- en welzijnsinstellingen, het intercultureel personeelsbeleid en de bundeling van ervaringen en kennis die voor een ieder ter beschikking staan. Eerdere prijswinnaars zijn o.a. Asylum Seekers Refugees AIDS Group (ASERAG), Al Amal en Rohina Raghoebier.

Uitreiking
De uitreiking vindt plaats tijdens de Invitational swiss replica watchesConference Diversiteit en Gezondheid die ZonMw op die dag organiseert. Nadere informatie over deze conferentie volgt.


Bron: Stichting AvicennaPublicatiedatum: 11 juni 2013 10:26 uurReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australië
E-module huwelijksdwang van Fier Fryslân
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.