Oproep nominaties Avicenna prijs 2013
Dit jaar wordt op 14 november 2013 voor de achtste keer de Avicenna prijs uitgereikt. Het bestuur van Stichting Avicenna roept op om personen, organisaties of projecten die in aanmerking komen voor deze stimuleringsprijs te nomineren.

De Avicennaprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een zorgverlener of organisatie die in de afgelopen periode heeft bijgedragen aan een wezenlijke verbetering van de zorg aan migranten en vluchtelingen. De prijs is in 1997 ingesteld door het toenmalige Overlegorgaan Gezondheidszorg en Multiculturele Samenleving (OGM), ter gelegenheid van haar vijfentwintigjarig bestaan.

Criteria
Criteria om in aanmerking te komen zijn:
genomineerde is werkzaam in de gezondheidszorg in Nederland;
levert een duidelijke bijdrage aan verbetering van zorg-, hulp- en dienstverlening aan migranten en vluchtelingen, waardoor gezondheidsverschillen verminderen;
de gehanteerde methodiek is innovatief en actueel;
de activiteiten hebben een uitstraling binnen de eigen sector en/of naar andere sectoren; de resultaten zijn duurzaam en overdraagbaar.
De stichting moedigt, gezien de toekenning van eerdere prijzen, vooral voordrachten van activiteiten en projecten in de somatische gezondheidszorg, klinische zorg en sector overstijgende samenwerkingsverbanden aan.

Personen, organisaties of projecten kunnen tot uiterlijk 15 september 2013 worden voorgedragen.

Eerdere winnaars
In 2011 won Zorghuis Sefkat de Avicennaprijs. Het zorghuis werd voorgedragen door o.a. de provincie Noord Brabant wegens de integrale samenwerking met andere zorg- en welzijnsinstellingen, het intercultureel personeelsbeleid en de bundeling van ervaringen en kennis die voor een ieder ter beschikking staan. Eerdere prijswinnaars zijn o.a. Asylum Seekers Refugees AIDS Group (ASERAG), Al Amal en Rohina Raghoebier.

Uitreiking
De uitreiking vindt plaats tijdens de Invitational swiss replica watchesConference Diversiteit en Gezondheid die ZonMw op die dag organiseert. Nadere informatie over deze conferentie volgt.


Bron: Stichting AvicennaPublicatiedatum: 11 juni 2013 10:26 uur
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.