Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Mikado Nu
   reageer      printversie  

'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado heeft samen met GGz Eindhoven een e-learningprogramma ontwikkeld over interculturele zorg aan ouderen in de psychiatrie: 'jij maakt het verschil'.
Het online cursusmateriaal is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de ggz.


Zoveel levens, zoveel verhalen
In de cursus staan praktijksituaties uit de ouderenpsychiatrie centraal. Aan de hand van de levens van zes ouderen en hun verwanten krijgen cursisten vragen voorgelegd. Hun antwoord bepaalt het verdere verloop van de situatie. Cursisten participeren op die manier letterlijk in de casustiek.
Bij elke casus hoort verdiepende theorie, die aan de hand van animaties aan bod komt.

Spiegel
Rode draad in de e-learningcursus is de eigen denkwijze van de cursist. Hoe denk jij over interculturele zorg aan ouderen? Stap voor stap zoekt iedere cursist dit uit. De cursus houdt als het ware een spiegel voor en helpt te reflecteren en te kijken of de eigen denkwijze verandert gedurende de cursus.

Overdraagbaar
De e-learning cursus Jij maakt het verschil is ontwikkeld door Mikado en GGzE, en vormgegeven door Dana onderwijsinnovatie. De cursus is overdraagbaar en kan eenvoudig door andere opleidingsinstituten en zorginstellingen gebruikt worden. De e-learning is zowel bruikbaar in de nascholing van verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals in de GGZ, als in de initile opleiding voor deze beroepen.

Beter onderwijs, betere zorg
De e-learning is n van de 25 projecten die door ZonMw gehonoreerd zijn om te werken aan een betere aansluiting tussen kennis, mbo-zorgonderwijs en de zorgpraktijk in de langdurige (ouderen)zorg. De projecten zijn onderdeel van de samenwerking tussen het Nationaal Programma Ouderenzorg en het ZonMw programma Zorg voor Beter. Doel is om actuele kennis uit de langdurende zorgpraktijk te vertalen naar onderwijsproducten, om zo het mbo-onderwijs en de zorg te verbeteren.

Meer info
Meer weten over de e-learningmodule? Neem dan contact op met Kees Spitters, manager onderzoek en ontwikkeling van GGz E, via e-mail CAM.Spitters@GGzE.nl


 Publicatiedatum: 24 september 2013 18:40 uur
datum:  29 september 2015 15:40   naam: R.Procee   organisatie: Huisartsenpraktijk Houtweg
beste mevrouw,
Ik ben op zoek naar een informatie/instructie film voor de patienten (digitale informatie) voor het scherm in de wachtkamer.
Met vriendelijke groet,
Mw.R.Procee
datum:  2 juli 2015 19:23   naam: 륤ȥؔ   organisatie: 륤ȥؔ
I'm really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility issues? A handful of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any recommendations to help fix this issue?
datum:  1 oktober 2013 12:40   naam: vera habes   organisatie: hu
ik zou graag de e-learning module :
jij maakt het verschil' willen bestellen, is dit mogelijk?

Vriendelijke groet, Vera HabesReageren
Wilt u uw mening, ideeën of reactie kwijt, dan kunt u nevenstaande formulier invullen. Uw reactie verschijnt direct zichtbaar op de website. Wilt u dit niet? Stuur uw reactie dan per .
 
naam

e-mail adres

(organisatie)
  reactie
 


 


Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
Mikado stopt, kennis blijft
Handreiking ethische dilemma's in de ggz aan asielzoekers
Zomeractie! Favoriete Mikado publicaties met korting
Lancering Diabetes zelf in de hand


PTSS met psychotische kenmerken: een nieuwe diagnose?
Mikado stopt, kennis blijft
Nederlandse ouderen in Australi
E-module huwelijksdwang van Fier Frysln
Steeds meer informatie over ramadan, medicatie en gezondheid beschikbaar
meer nieuws


Glenn Helberg
'Goed luisteren begint bij de ander even veel waard vinden'.
 lees verder....
 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.