'Jij maakt 't verschil'. Mikado en GGzE lanceren e-learning interculturele zorg aan ouderen
Mikado heeft samen met GGz Eindhoven een e-learningprogramma ontwikkeld over interculturele zorg aan ouderen in de psychiatrie: 'jij maakt het verschil'.
Het online cursusmateriaal is bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de ggz.


Zoveel levens, zoveel verhalen
In de cursus staan praktijksituaties uit de ouderenpsychiatrie centraal. Aan de hand van de levens van zes ouderen en hun verwanten krijgen cursisten vragen voorgelegd. Hun antwoord bepaalt het verdere verloop van de situatie. Cursisten participeren op die manier letterlijk in de casuÔstiek.
Bij elke casus hoort verdiepende theorie, die aan de hand van animaties aan bod komt.

Spiegel
Rode draad in de e-learningcursus is de eigen denkwijze van de cursist. Hoe denk jij over interculturele zorg aan ouderen? Stap voor stap zoekt iedere cursist dit uit. De cursus houdt als het ware een spiegel voor en helpt te reflecteren en te kijken of de eigen denkwijze verandert gedurende de cursus.

Overdraagbaar
De e-learning cursus Jij maakt het verschil is ontwikkeld door Mikado en GGzE, en vormgegeven door DanaŽ onderwijsinnovatie. De cursus is overdraagbaar en kan eenvoudig door andere opleidingsinstituten en zorginstellingen gebruikt worden. De e-learning is zowel bruikbaar in de nascholing van verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals in de GGZ, als in de initiŽle opleiding voor deze beroepen.

Beter onderwijs, betere zorg
De e-learning is ťťn van de 25 projecten die door ZonMw gehonoreerd zijn om te werken aan een betere aansluiting tussen kennis, mbo-zorgonderwijs en de zorgpraktijk in de langdurige (ouderen)zorg. De projecten zijn onderdeel van de samenwerking tussen het Nationaal Programma Ouderenzorg en het ZonMw programma Zorg voor Beter. Doel is om actuele kennis uit de langdurende zorgpraktijk te vertalen naar onderwijsproducten, om zo het mbo-onderwijs en de zorg te verbeteren.

Meer info
Meer weten over de e-learningmodule? Neem dan contact op met Kees Spitters, manager onderzoek en ontwikkeling van GGz E, via e-mail CAM.Spitters@GGzE.nl


 Publicatiedatum: 24 september 2013 18:40 uur
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.