Mikado bibliotheekcollectie naar Pro Persona
Pro Persona, ggz-organisatie in de regio’s Arnhem, Ede, Tiel en Nijmegen, heeft besloten de bibliotheekcollectie van Mikado over te nemen. Daarmee blijft een unieke collectie bewaard van boeken, rapporten en dvd’s over interculturele gezondheidszorg. Onderdeel hiervan is ook de collectie van Ronald May.

Collectie Mikado
De bibliotheek van Mikado was aanvankelijk alleen bedoeld voor intern gebruik. De collectie is goed ontsloten en deed dienst als informatiebron bij alle kennisontwikkeling en overdracht door Mikado medewerkers. Zo werden in expertisetrajecten en voor trainingen steeds op maat readers samengesteld en filmfragmenten getoond.
In korte tijd ontstond zo een collectie van ruim 2500 boeken, rapporten, (digitale) artikelen, folders, dvd’s en video’s. Ongeveer 1000 items worden overgenomen door Pro Persona. De digitale collectie van artikelen en folders blijft in beheer van de Stichting achter Mikado.

Collectie Ronald May
Ronald May zet zich als pionier al bijna 35 jaar in voor interculturele gezondheidszorg. Lange tijd deed hij dit bij Parnassia in Den Haag, vanaf 2000 tot 2010 werkte hij als coördinator intercultureel management bij Altrecht. Na zijn pensioen is hij nog betrokken bij tal van projecten, initiatieven en commissies. Zijn verzamelde collectie was ontsloten via de Altrecht bibliotheek en kwam in 2012 naar Mikado. De collectie bevat zo’n 800 Nederlandse, Britse en Amerikaanse boeken en rapporten vanaf de jaren 70.

‘Geweldige collectie’
Dr. Mario Braakman, psychiater en antropoloog, is erg blij met de collectie. rolex replica watches Braakman is hoofd opleiding bij Pro Persona, coördinator interculturalisatie en hoofd van het Diagnose en AdviesCentrum voor Allochtonen (DACA). 'Dit is een geweldige collectie, fantastisch dat we deze kunnen overnemen. Hij gaat deel uitmaken van ons vernieuwde documentatiecentrum in Wolfheze. We zullen erover waken dat de collectie bij elkaar blijft en optimaal kan worden gebruikt.'


Bron: Mikado; Pro PersonaPublicatiedatum: 25 november 2013 11:53 uur
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.