Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Informatie en advies

Bestaat er voorlichtingsmateriaal in andere talen?

Ja, dat bestaat. Er bestaan folders in veel gangbare talen van minderheidsgroepen in Nederland en over diverse onderwerpen in de gezondheidszorg, zoals depressie, alcohol & drugs, schizofrenie, testgebruik etc. Bovendien zijn over sommige onderwerpen DVD’s of cassettes uitgebracht. Mikado beschikt over een volledig en actueel overzicht van vertaalde voorlichtingsmaterialen die in Nederland of elders zijn uitgegeven.

Hieronder vindt u een selectie van veelgebruikte folders, dvd’s afkomstig uit onze databank, en informatie over waar u deze kunt bestellen of downloaden. Staat de door u gezochte folder of dvd er niet bij, dan kunt u contact opnemen met Mikado via het webformulier.

Over alcohol, tabak, drugs en medicijnen bestaat een folder in het Albanees, Arabisch, Engels, Farsi, Frans, Marokkaans, Russisch, Servo-Kroatisch en Nederlands De folders zijn te verkrijgen bij het NIGZ

Een folder over stressklachten is te verkrijgen bij Pharos, in het Arabisch, Dari, Farsi, Pashtu, Servo-Kroatisch, Somali en Nederlands.

Mikado heeft zelf een folder uitgebracht over zorg aan de Chinese gemeenschap in Nederland. De folder is er zowel in het Nederlands als in het Chinees.

De folder ‘Informatie voor hulpverleners over de ramadan’ kan gebruikt worden om patiënten te wijzen op het belang van gezondheid tijdens de ramadan. De informatie is vertaald in het Arabisch, Farsi, Somalisch, Turks en Nederlands.

Informatie over zelfstandig leven met een beperking is te vinden in de folder van MEE. Deze folder is uitgebracht in het Turks, Arabisch en Nederlands.

Stichting Pandora heeft in het Turks, Arabisch, Engels en Nederlands een folder gepubliceerd met informatie over gedwongen opname.

De dvd ‘Waar is de deur?’ is een multiculturele voorlichtingsfilm over dementie en vertaald naar het Marokkaans-Arabisch, Chinees, Sranang-Tongo, Papiamento, Surnami en Turks. De dvd is te bestellen via de website van het Amsterdams Patiënten/ Consumenten Platform.

Een dvd die ingezet kan worden bij het geven van voorlichting over allerlei psychische problemen is ‘Psychische problemen, hoe ga je er mee om?’ te bestellen bij AMC de Meren. De dvd is in verschillende talen verkrijgbaar.


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.