Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Activiteiten

Werken aan 25 jaar interculturele GGZ - Gekleurde gekte

Mikado
Impressie van 23 april 2009

Get Flash to see this player.

Mikado heeft een dvd uitgebracht met filmische impressies van de hele dag, in 13 fragmenten van in totaal ongeveer 40 minuten. Dit fragment is een voorproefje.

Op het congres stonden vragen centraal als: Welke best practices nemen we mee naar de toekomst? Hoe kunnen we interculturele zorg duurzaam verankeren? Hoe doet Nederland het in vergelijking met landen? Wat doen de vele veranderingen in de zorg met interculturalisatie? Wat kunnen we leren van andere sectoren? En horen we de stem van cliënten nog wel?

De antwoorden kwamen aan bod in lezingen, discussies, workshops en een parade, waar diverse organisaties uit het werkveld zich konden presenteren en bezoekers vaak op diverse manieren konden reageren. Zie hier het verslag van de dag.

Het congres is inmiddels al weer een tijdje achter de rug, maar door de mooie en enthousiaste reacties die wij blijven ontvangen voelt het nog steeds als de dag van gisteren.

Enthousiasme en inspiratie

De deelnemers waren enthousiast over het congres. Ze gaven de dag gemiddeld een zeven-en-een-half. Vooral de 'goede inhoud', 'de gelegenheid tot netwerken' en het 'reunie-karakter' vond men positieve punten. Voor velen was het een dag om gelijkgestemden te ontmoeten, enthousiasme te delen, energie en inspiratie op te doen om verder te gaan met de interculturele zorg .

Strijd en massa

Dagvoorzitter Pauline Meurs verwoordde het als volgt in haar slotwoord van de dag: ‘Wat er is bereikt moeten we verder uitdragen. Daar is strijd en massa voor nodig, maar wees ook trots en blij met alles wat al bereikt is. Het is belangrijk om successen te vieren, en dat hebben we vandaag zeker gedaan.’

 Publicatiedatum: 15 juni 2009 17:16 uur
 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.