Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Activiteiten

Werken aan 25 jaar interculturele GGZ - Gekleurde gekte

Mikado
Jubileumboek ‘Gekleurde gekte’

Speciaal ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum bracht Mikado een bijzonder boek uit, waarin hulpverleners, cliënten, wetenschappers en andere betrokkenen vertellen over hun ervaringen en persoonlijke visies op interculturele zorg. Een prachtig vormgegeven boek met inspirerende essays van Rob van Dijk, David Ingleby, Anil Ramdas en Janneke van Mens-Verhulst en openhartige interviews met onder andere Ronald May, Sheela Vyas en Boris Drozdek.

Voorlichter Rhimou Baqouah (GGD Amsterdam en Utrecht):
“Migrantenvrouwen van de eerste generatie hebben het zwaar. Ze leven geïsoleerd, spreken de taal nauwelijks, zijn eenzaam en hebben vaak last van depressies. Maar ze zijn zo hongerig naar informatie en discussie!”

Hoogleraar David Ingleby (Universiteit Utrecht):
“Nederland is haar koploperspositie in Europa kwijtgeraakt. Alleen wanneer de landelijke politiek en aanhangers van interculturalisatie elkaar weten te vinden, kan weer vooruitgang plaatsvinden.”

Bestuurder Leen van Leersum (Emergis):
“Persoonlijke interesse is geen voorwaarde. Als bestuurder moet je diversiteit onder ogen zien. Het is deel van de complexiteit van de psychiatrie.”

Bij het jubileumboek hoort een dvd met impressies van het jubileumcongres.

Meer informatie over de inhoud van het boek is hier te vinden.

U kunt het boek ook rechtstreeks bestellen.

 Publicatiedatum: 15 juni 2009 17:35 uur
 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.