Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Activiteiten

Werken aan 25 jaar interculturele GGZ - Gekleurde gekte

Mikado
In de schijnwerpers

VIIP

Het jubileumcongres werd afgesloten met extra aandacht voor mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de interculturele GGZ in Nederland: Very Important Intercultural Persons. Dat zijn er natuurlijk een heleboel, maar tijdens de dag kozen de deelnemers ervoor Rob van Dijk (consulent interculturele zaken bij Bavo-Europoort, foto links) en Kees Laban (psychiater bij GGz Drenthe / De evenaar) als V.I.I.P. extra in de schijnwerpers te zetten.

Avicenna

Ook werd de Avicenna-prijs uitgereikt door Henk Smid, directeur ZonMw. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een zorgverlener of instelling die in de afgelopen periode heeft bijgedragen aan een wezenlijke verbetering van de zorg aan migranten. De drie genomineerden waren de Cultuurkoffer van het Albert Schweitzerziekenhuis, het project 'Care, cure en boterhammen' en Asylum Seekers / Refugees AIDS Group (ASERAG). Volgens de jury, bestaande uit Wil Voogt, Loes van Willigen en Ronald May was ASERAG een terechte winnaar. Zij ontwikkelden op een moeilijk bespreekbaar thema en vanuit de doelgroep zelf voorlichting voor hiv/aids. De samenwerking met professionele organisaties en het werken met methodieken die de doelgroep kent vanuit de herkomstlanden is uniek.

 Publicatiedatum: 25 juni 2009 15:51 uur
 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.