Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

dvd's

dvd: Als je niet begrijpt wat ik bedoel
dvd behorend bij Good Practice 16

Als je niet begrijpt wat ik bedoel gaat over het werken met tolken in de zorg. De tolkenproblematiek wordt beschreven vanuit het perspectief van de patiŽnt, de tolk en de zorgverlener. Het boek draagt oplossingen aan en bevat veel tips en adviezen voor zorgverleners.

De dvd bevat diverse animatiefilmpjes waarin de basisprincipes van tolken in de gezondheidszorg worden uitgelegd. Drie filmpjes bieden voorlichting aan patiŽnten en verwanten: Waarom een tolk?, Tolken hoe werkt dat? en Hoe regel ik een tolk? Vier filmpjes zijn bedoeld voor professionals in de zorg: Waarom een tolk?, Hoe werkt dat een tolk?, Hoe regel ik een tolk? en Hoe communiceer ik met een tolk?

Op 25 maart 2011 vindt de conferentie plaats 'Als je niet begrijpt wat ik bedoel': tolken in de zorg. Tijdens de conferentie is tevens de boekpresentatie van deze Good Practice met dvd. Alle deelnemers krijgen een exemplaar uitgereikt.

De dvd is alleen in combinatie met de bijbehorende good practice te bestellen.


bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.