Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Good Practices

Good Practice 10: GGZ Amsterdam Zuidoost kiest kleur
Cultuurspecifieke GGZ-voorlichting en psycho-educatie in samenwerking met doelgroepen

‘GGZ Amsterdam Zuidoost Kiest Kleur’ is het grootschalige samenwerkingsverband van 2003 tot en met 2005 tussen eerste en tweedelijnsinstellingen, welzijnsorganisaties, de overheid en een groot aantal zelforganisaties. Samen maakten zij cultuurspecifieke materialen en methodieken voor voorlichting over psychische problemen aan de vier grootste lokale bevolkingsgroepen. Deze Good Practice beschrijft de achtergronden, de organisatorische opzet en uitdagingen van het project, en de producten en ervaringen die het samenwerkingsverband opleverde.

Mikado zet de reeks Good Practices voort. Dit is de tiende publicatie in de reeks en werd mogelijk gemaakt door het samenwerkingsproject ‘GGZ Amsterdam Zuidoost kiest kleur’.

De voorlichtingsfilms zijn verschenen in Papiamento, Sranang, Sarnami-Hindi, Engelstalig/Ghanees, Turks, Marokkaans-Arabisch en Marokkaans-Berbers. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Ook is een compilatiefilm verkrijgbaar, gericht op gemengde groepen en een handleiding voor hulpverleners (bijgewerkt in 2007).

DVD en handleiding
Prijs € 10,00 voor een DVD en handleiding.
De DVD's met handleiding zijn te bestellen bij de afdeling preventie van PuntP. Klik hier voor meer informatie over de cursus en contactgegevens.

Good Practice
Prijs € 25,00 voor boek Good Practice (excl. verzendkosten).
Januari 2006, 124 pagina’s.
ISBN: 90-77782-60-5
De Good Practice is te bestellen bij Mikado, door via onderstaande link het bestelformulier in te vullen.


  bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.