Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

dvd's

dvd: Psychische problemen, hoe ga je er mee om?
dvd behorend bij Good Practice 10

'GGZ Amsterdam Zuidoost Kiest Kleur’ is het grootschalige samenwerkingsverband van 2003 tot en met 2005 tussen eerste en tweedelijnsinstellingen, welzijnsorganisaties, de overheid en een groot aantal zelforganisaties. Samen maakten zij cultuurspecifieke materialen en methodieken voor voorlichting over psychische problemen aan de vier grootste lokale bevolkingsgroepen.

In 2006 ging een vergelijkbaar project in Amsterdam-Oost/ Watergraafsmeer en Zeeburg' van start. Ook dit leidde tot de organisatie van diverse publieksbijeenkomsten en een dvd met twee voorlichtingsfilms voor de Turkse en Marokkaanse doelgroepen (de Marokkaanse film bevat een voice-over in Berbers).

Bekijk hier de bijbehorende good practice.

De voorlichtingsfilms op dvd zijn verschenen in Papiamento, Sranang, Sarnami-Hindi, Engelstalig/Ghanees, Marokkaans, Marokaans/Berbers en Turks; allen Nederlands ondertiteld. Ook is een compilatiefilm verkrijgbaar, gericht op gemengde groepen en een handleiding voor hulpverleners.

De DVD's met handleiding zijn te bestellen bij Arkin, 020 5901334 of preventie@jellinek.nl.
Prijs € 20,00 voor 1 dvd en handleiding;
Prijs € 25,00 voor de Good Practice
Prijs € 50,00 voor de gehele set (2 dvd's, 2 handleidingen en de Mikado Good Practice)


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.