Mikado - Kenniscentrum interculturele zorg  
 
   home       over mikado       activiteiten       publicaties       nieuws       agenda       abonnement       inloggen      English  
 
 

Wetenschapskaternen

Intercultureel management: een vak apart?
Een onderzoek naar succes-en faalfactoren van interculturalisatie in de GGZ en de verslavingszorg

Wat kan een organisatie doen om de hulpverlening toegankelijker te maken voor allochtonen? Dit is de kernvraag van 'Intercultureel management: een vak apart?' Onderzoekers van het Trimbos Instituut en het Nederlands Centrum Buitenlanders gingen op zoek naar succes- en faalfactoren op het gebied van interculturalisatie binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg.

Het onderzoek is uitgevoerd bij twee bekende ggz-instellingen in Nederland, met de fictieve namen ‘Koekoeksnest’ en ‘Appelhof’ Deze instellingen besteedden de afgelopen jaren veel aandacht aan interculturalisatie binnen hun organisaties.Uit de publicatie blijkt dat de inspanningen niet vergeefs zijn. De interesse voor en kennis van interculturalisatie neemt toe, zowel bij het management als op de 'werkvloer'.

Deze publicatie werd gerealiseerd in het kader van het Actieplan Interculturalisatie van GGZ Nederland, dat wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS.


Uitgave: juni 2004, 105 pagina's.
ISBN: 90-806688-8-5

Deze publicatie is UITVERKOCHT en niet meer te bestellen.


  bestel deze publicatie


 

 
 
Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van Mikado.